6 keer objectief werven en selecteren in het nieuws in 2021 (plus één gouwe ouwe)

05-01-2022
320 keer bekeken 0 reacties

Is objectief selecteren al een trend? We zagen in 2021 in elk geval een groeiend aantal voorhoede-werkgevers dat is begonnen met het objectiveren van hun werving en selectie. Vaak als onderdeel van een breder palet aan activiteiten. Hier zijn een paar van onze favorieten!

 1. Meer objectieve werving en selectie wat komt daar allemaal bij kijken? (Werf&)

  Met filmpjes! ‘Doe het gewoon. Het is niet eng. En als het eng is, doe je gewoon je ogen dicht.’ Met dat ogenschijnlijk eenvoudige advies roept Martin Avans, corporate recruiter De Nederlandsche Bank, anderen op meer werk te maken van objectieve personeelsselectie. ‘Het gaat er eigenlijk gewoon om dat je anderen wilt behandelen zoals je zelf ook behandeld zou willen worden als je ergens gaat solliciteren.’
   
 2. Waarom recruiter Jeroen eerder kiest voor sollicitant Mark dan voor Mohammed (Tubantia)

  Bewustwordingstraining kan heel zinvol zijn, “ maar alleen als je ook het werving- en selectieproces van je bedrijf anders inricht. Anders verandert er weinig op de werkvloer zelf.’’, aldus expert Hanneke Felten van KIS/Movisie.
   
 3. ‘Inclusieve vacatureteksten: goed begin is het halve werk’ (Intermediair)

  Karima el Bouchtaoui en Annelies Graafland over inclusievere vacatureteksten als een goed begin. Het is op zichzelf niet genoeg voor gelijke kansen, wél noodzakelijk als eerste stap. Je moet immers eerst weten waar je op selecteert, om je interview en cv-selectie daar op te laten aansluiten.
   
 4. Objectiveren in werving en selectie draagt bij aan gelijke kansen kandidaten (TNO Insights).

  Een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten van Nederland legt uit wat ze hebben gevonden in een grootschalige praktijkstudie naar objectieve selectie. Inclusief interviews met PostNL en Achmea.
   
 5. 3 tips voor meer diversiteit en inclusie (Randstad Kenniscentrum)

  Je weet dat iets geen zinloze hype is, als commerciële partijen er serieus werk van gaan maken. Zoals Randstad, die deze zomer met een handboek voor diversiteit en inclusie kwam. Interessant materiaal dat mooi in het verlengde ligt van waar wij mee oefenen in objectieve selectie en bovendien veel aandacht geeft aan de bijbehorende business case.
   
 6. 9 adviezen voor Diversiteitsbeleid: HR-professional erkent belang voor organisatie (Personeelsnet)

  Uh-oh, Nederlandse organisaties lopen achter… In plaats van te vertrouwen op intuïtie bij werving, moeten organisaties tijdens het hele sollicitatieproces informatie verzamelen om transparante en eerlijke beslissingen te waarborgen.

En de Gouwe Ouwe: De slechtste manier om een goede werknemer te vinden? Een sollicitatiegesprek (de Correspondent).

Afbeeldingen

Meer objectieve werving en selectie: wat komt daar allemaal bij kijken?

0  reacties

Cookie-instellingen