Hogescholen werken samen aan objectieve selectie

10-07-2022
1097 keer bekeken 0 reacties

Steeds meer hogescholen houden zich bezig met objectievere werving en selectie. Een van de sleutels daarbij is onderlinge samenwerking, om elkaar te stimuleren en te helpen. Zo blijkt uit de onderstaande 3 verhalen die zijn gepubliceerd op de website van Zestor.

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam heeft een zeer diverse studentenpopulatie. De medewerkerspopulatie is echter een stuk minder divers. Daarom zijn zij aan de slag gegaan met objectieve selectie. Linda van Santen, senior HR adviseur: “Het was heel leerzaam om te zien hoe je een vacaturetekst veel breder, uitnodigender en enthousiasmerender kunt maken.”

Lees het hele verhaal van de Hogeschool van Amsterdam

Hogeschool voor de Kunsten (Utrecht)

Aan bewustwording rondom diversiteit en inclusiviteit wordt volop gewerkt binnen de HKU. Het aanpassen van vacatureteksten was een noodzakelijke eerste stap. HR Adviseur Remco Mols: “Door van tevoren de vacatures al anders op te stellen, wordt het makkelijker om gericht en objectief te selecteren.”

Lees het hele verhaal van de Hogeschool voor de Kunsten

Hogeschool Rotterdam

Diversiteit en inclusiviteit staan hoog op de agenda van Hogeschool Rotterdam. De hogeschool die zich letterlijk midden in de multiculturele samenleving bevindt. De stap van iets heel belangrijk vinden naar er concreet mee aan de slag gaan, bleek alleen best lastig. Toch hebben ze dat gedaan. Pauline de Haan, senior recruiter en beleidsmedewerker aannamebeleid bij Hogeschool Rotterdam: “Wij willen wegblijven van onderbuikgevoelens, maar echt gericht de beste kandidaten werven en selecteren vanuit een diversere groep sollicitanten.”

Lees het hele verhaal van de Hogeschool Rotterdam

Tips van hogescholen

In hun verhalen geven de hogescholen enkele nuttige tips. De belangrijkste op een rij:

  • Begin echt bij de basis. Een dergelijke aanpak moet goed landen in de organisatie, want je moet er wel je best voor doen. Je hebt dan ook opdrachtgevers nodig die er echt mee aan de slag willen gaan. De beslissers moeten de hele procedure het goede gesprek aangaan met elkaar en daar de tijd en ruimte voor nemen.
  • Wissel kennis en ervaringen uit. Wat heel erg geholpen heeft, zijn gesprekken met de andere deelnemende hogescholen. Het is heel leerzaam om van elkaar te horen hoe het gaat en hoe anderen het aanpakken.
  • Vier de kleine successen.
  • Maak gebruik van storytelling: enthousiasmeer anderen om ook zo te gaan werken door de positieve verhalen te delen.

Zestor werkt de komende tijd met geïnteresseerde hogescholen verder aan dit thema. Wil je meer informatie en/of aanmelden voor dit programma? Dan kun je je vóór 23 juli 2022 aanmelden.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen